epSOS – az európai eHealth projekt

Az epSOS projekt 2008 óta azon dolgozik, hogy megvalósítható, határokon átívelő eHealth szolgáltatásokat hozzon létre. Az epSOS projekt csapatának erőfeszítései eredményeként 2012. áprilisában megkezdődött a nagyméretű pilot fázis. Ebben a fázisban a kifejlesztett megoldások valós környezetben való tesztelése folyik, egy éves időtartamban.

Töltse le a pilot indulásáról szóló Opens external link in new windowsajtóközleményt vagy tekintse meg az Európában résztvevő egészségügyi ellátóhelyek Opens external link in new windowlistáját.

Fredrik Lindén az epSOS projekttel megnyerte a HealthTech Innoviton díjat!

A hatodik EMEA csúcstalálkozó során, amely 2013. február 11-12-én Abu Dhabi-ban került megrendezésre, adták át az ID People EMEA díjakat. Ebben az évben Fredrik Lindén, az epSOS projekt koordinátora kapta a HealthTech Innovation díjat, az azonosítási technológiák az egészségügy világában történő úttörő alkalmazásáért. A győztes kihirdetésének teljes változatát Opens external link in new windowitt találja.

Új, nyílt-forráskódú referencia implementáció elérhető

2013. január 25. óta elérhető az új, nyílt-forráskódú referencia implementáció, az ún. OpenNCP, mely összekapcsolja a résztvevő országok nemzeti elektronikus egészségügyi rendszereit az epSOS hálózattal. Olvassa el a Opens external link in new windowsajtóközleményt vagy látogasson el Opens external link in new windowerre a weboldalra a szoftver modulok és dokumentációk eléréséhez. 

Elérhető videó!

Nézze meg az epSOS eRecept szolgáltatását bemutató videót! Kattintson  Opens internal link in current windowide (vagy a Opens external link in new windowYouTube oldalára)! A videó egy olasz állampolgár számára történő gyógyszerkiadást mutatja be Görögországban. Ne felejtse el bekapcsolni a hangszórókat!