epSOS szolgáltatások

Annak érdekében, hogy az epSOS fő célkitűzése (a személyes egészségügyi adatok határokon átívelő cseréje) megvalósuljon, a projektben résztvevő nemzeti szervezetek együttműködnek, hogy a pilot eHealth szolgáltatásait teszteljék. Az európái betegeknek első alkalommal lesz a lehetőségük arra, hogy igénybe vegyék a határokon átívelő eHealth szolgáltatásokat, amikor egészségügyi ellátást vesznek igénybe az epSOS pilot-ban résztvevő országok között – akár turistaként, üzleti utazóként, ingázóként vagy cserediákként. 

A projektben kifejlesztett technikai, jogi , valamint a szervezeti koncepciókat a körülbelül egy évig tartó, széleskörű gyakorlati tesztelés fázis során fogják vizsgálni. Ezért az epSOS a következő területek  eHealth szolgáltatásait fogja tesztelni:

  • Betegadat összefoglaló: a betegellátáshoz fontos orvosi adatokhoz való hozzáférés.
  • Az elektronikus recept határokon átívelő használata („eRecept” rendszerek)

A kibővített projektfázisban az epSOS arra törekszik, hogy konszolidálja, bővítse (új nemzetek részvételével) és működőképessé tegye az azonosítási, biztonsági és szemantikai epSOS szolgáltatásokat. A második tesztfázisban a következő határokon átnyúló eHealth szolgáltatások elemzése és tesztelése történik  (ha lehetséges):

 

  • A 112 sürgősségi szolgáltatás integrációja
  • Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) integrációja
  • Beteg saját adataihoz való hozzáférése
  • Gyógyszereléssel kapcsolatos áttekintő (Medication Related Overview – MRO)
  • Az orvos-beteg találkozásról szóló jelentés (Healthcare Encounter Report – HCER)

Kérjük vegye figyelembe, hogy nem minden résztvevő nemzet tudja biztosítani az összes említett szolgáltatást. Opens external link in new windowItt megtudhatja, hogy mely országok mely szolgáltatásokat biztosítják.