epSOS for borgere/patienter

 

Hvorfor er epSOS så interessant for mig?

Danskere er et rejsende folkefærd og epSOS’ services kan hjælpe hvis uheldet er ude. Hvis du bliver syg i udlandet kan den udenlandske læge få adgang til journaloplysninger fra Danmark som kan hjælpe lægen i din behandling via epSOS’ patientresumé. Eller hvis din taske med medicin bliver stjålet eller du har glemt den derhjemme og allerede har medicinen på en dansk recept, kan du gå direkte ind på et apotek i udlandet, uden det er nødvendigt at opsøge en læge i udlandet først. Derfor kan epSOS potentielt være interessant for os alle.

Der er således flere mulige cases som vi forestiller os danske borgere kan være med til at afprøve i piloten. Eksempelvis:

  • Du får ordineret en elektronisk recept af en dansk læge. Recepten lægges på receptserveren – som i dag. Du afhenter din medicin på et svensk pilotapotek i Skåne, som herefter sender en elektronisk udleveringsmeddelelse retur til receptserveren i Danmark.
  • Du opsøger en spansk læge der – efter dit samtykke – indhenter dit patientresumé.

Se flere eksempler på praktisk anvendelse af patientresumé og elektroniske recepter her

Her kan du se hvor du kan gøre brug af epSOS’ elektroniske recepter eller patientresumé i udlandet her


Følg med i udviklingen ved at tilmelde dig vores danske nyhedsbrev. Send en mail til epSOS-info(at)ssi.dk for at tilmelde dig.